baru2 nie aku agak tertekan dgn projek aku ....tapi cuba berlagak cool even dah nangis2 kat hubby aku....sejak preg nie cepat nangis jer....asal salah cket jer dah sedih tak tau ler naper.....maybe emosi tak stable.....lucky hubby alwizzz d sisi....cewahhh.......hubby ckap jgn nangis n kena jaga emosi supaya baby tak terasa emosi mummy dia sedih...ngeh.....

hubby ckap bile preg nie kena kurang men game tapi kena banyak baca buku supaya baby jadi pandai cam dia....tapi hubby pun asik men "farmville" jer kiter tgk....tak pun men forex ....jadi kiter pun ckap kat baby kalau baby nak tgk laptop kena baca jurnal jer nanti k....hahaha!!

hari nie nak citer pasal budak2 lab aku...kat cnie ada 2 student phd n 2 student master termasuk aku....diorg nie sumer foreigner kecuali aku....mau nyer aku kena ckap omputeh hari2....wuwuwu.....jadi aku buat rules dengan hubby supaya ckap omputeh gak kat umah...supaya baby kuar2 dah pandai ckap omputeh..cewahhh....angan2 jer lebih....nak ckap betul student phd yg aku kenal memang rajin giler ....aku kekadang rasa cam tak layak duduk d cni....tapi diorang sumer sgt baik dgn aku....sgt baik even benda simple ko tanya pun diorg jawab dgn serius.....ada sorang brother nie nama dia aliyu dia asik baca jurnal jer....itu jer kot keja dia..aku kekadang rasa malu sebab aku layan fesbuk lak....dia siap ckap kat aku

"ooo,you are facebooking , i thought you read jurnal"....sejak ari tue aku terus tak bukak fesbuk kat lab....kalau bukak pun kekadang jer....wuwuuw.......korang tanyela jer sume benda sure dia leh jawab..dari politik dunia ler ,,,islam la ,,,projek la...sumer dia reti jawab...tah biler dia tgk berita pun aku tak tau.....

aku rasa sedih la sebab rasa cam dia tue sgt hebat ....jadi aku ckap la kat hubby....korang nak tau tak hubby jawab ganer????

aku: syg rasa aliyu,ruqayyah sumer sgt hebat ...wwuwuw...cam tak layak jer duk kat environment

hubby: laa...okey, syg umur baper?

aku: 25 thun

hubby: aliyu dgn ruqayah?

aku : dalam 32 n 34 thun..

hubby: hah nanti bila syg dah umur cam diorang sure syg pun hebat gak....cuba syg tgk gap umur dia.....dr.zahangir umur baper? dr faris? prof suleyman? (sume la dia sebut)

aku: aah ek...betul gak....cehhh terus okey balik.....

jadi aku kena la pastikan dalam umur aku cam aliyu n ruqayah aku pun akan jadi hebat cam diorang ....cewahhh.....time kasih kat hubby aku sebab bagi nasihat berguna cam gitu......aku akan mula pelan2 balik nak jadi pandai cam diorang.....moga2 aku jadi rajin ...wuwuwu time pregnant nie malas teramat...pas muntah jer nak golek2 tepi hubby......ceh manja....hahha......
it's been ages since my last entry...nothing to say , just want to update my condition rite now....
as you can see, i already add something to my blog which is my pregnancy....yes, rite now i'm pregnant ...gonna be mama soon..insyaallah..pray for me k....

sejak pregnant nie,,of coz la macam manja terlebih cket....lucky tak muntah sgt ...tapi sume ckap awal lagi....wuwuuw... harap baby tak meragam sgt....bagi mama siap projek dulu baru meragam k...ceh siap projek baby dah lahir......hari nie ada meeting with the senior lecturer ....since awal sgt at 9am...ceh awal kot....jadi baby meragam cket ....muntah2 pagi tadi....papa baby of coz la still bergulung gulung dalam selimut dia......kena kejut kan papa baby coz kena hantar g uia.....since terlewat cket, jadi kena bawak bekal susu anmum + asid folik and food of cozzz......since tak der breakfast pagi tadi....soo pow my hubby bubur ayam mcd....ngeh2.....one more thing is cepat sgt lapar nyer....huhhu...wisau pulak....rasa macam dah makan kul 10 tapi kul 12 dah lapar sesagt and kena cari food lagi or akan rasa sakit perut sesgt....ada tak sesape yg leh suggest patut makan aper supaya tak lapar cepat????

pastue rasa macam baby nie suka makan jambu jer..ari2 aku p cari jambu kat hs....sanggup jalan kaki jejauh nak cari jambu.....wuwuwu....kena makan jambu gak....kalau tak rasa mual....and kena bawak balik jambu makan kat lab gak....ngeh....aku ada jugak g blog2 org yg pregnant nie..macam2 la suggestion...tak reti la nak ikut mana satu ...

hubby suh minum soya every day coz nak baby putih melepak macam dia ....pastue minum susu coz nak baby membesar dgn sihat macam dia jugak la....ada baca kat blog org dia ckap minum soya memang dapat baby putih tapi baby skin akan jadi too sensitive...huhuh...tapi sekarang still minum soya everyday coz hubby selalu bawak masuk bilik air soya.....suka minum ais sgt...tapi org ckap badan jadi lemah....tapi badan rasa panas kena ada ais..hubby pun ckap badan kite panas malam2...the best thing time preg nie is leh suruh hubby urutkan badan malam2....hihihiihi....selalu lenguh kaki,sakit belakang, sakit pinggang,,,sume suh hubby urutkan....ngeh.....ehhh mestila dia urutkan coz baby dia jugak...kalau tak mestila aku majuk, buat sesama tapi tak mo tolong pulak....ngeh2......

ps-hope evertyhing is ok till the biggest day...

atas permintaan hubby ku yg suh aku megupdate blog yg dah lama tak update maka aku pun update sementara hubby ke sekolah.....petang kang baru balik....windu kat hubby wuwuuww.....hubby ckap dia nak berbuka drumet ayamas nanti ngeh ...senang jer masak untuk hubby berbuka puasa n sahur .....dia tak memilih pun...aku lak yg jadi pening sebab setiap kali dia asik tanya aku nak makan aper ...adoiiiiii...........aku mula mengenali drumet ayam nie sejak berbuka kat umah mentua aritue.....mak mertua buat nasi goreng untuk berbuka puasa + drumet ayam .....

aku tau kewujudan drumet nie tapi tak penah terpk nak beli ....ngeh try2 sedap pulak ............terus nak ajak hubby g beli kat kedai .....mak mertua aku ckap harge dia RM15.50...
aku g kedai tgk Rm16.90.......wah mahallnyerrrr....kedekut punya pasal, ckap kat hubby ,kiter p giant jer la hubby.........kat giant harga dia RM 15.45 ...anggap samala harga cam mak mertua beli...terus la beli sepeket.....pas g giant hubby ajak merayap g jj au......
nak jadi citer kat jj au harga dia RM10.49(promotion)....WAHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!! tetiba rasa nak nangis ....beli tadi mahal huhuhuuhuhu.......atas sebab mata ngan hidung dah berair + aku dah duk mencangkung kat citu kuis2 lantai.......hubby pun belikan lagi sepeket untuk aku dgn harga yg murah itu !!!!!!soob sob tima kacih hubby.......sayang hubby!!






tahun nie hubby ckap nak beli kan baju raya tuk aku ..tapi baju raya aku mesti sama dgn arge baju raya dia....choyyyyyy!!!!!!!konpem2 la dia leh beli baju dgn byk...sebab dia nak beli t-shirt n jeans jer.......pastue siap cabar2 aku ag ,,kalau aku berani makan depan org time bulan pose nie makanyer aku dapat la extra RM 50 untuk baju raya.......huh RM 50 jer tak mo aku ....ngeh!!!!hubby biler nak beli baju raya nie????? raya nak dekat nie......









hubby pegi sekolah nek motor ...jadi tgn hubby jadi gelap cket...ehhh silap gelap
byk...hahhaa...sebabkan itu aku pun belikan dia NIVEA whitening body lotion...sebab hubby aku cam meteroseksual cket ....cehhhh jaga kecantikan sungguh hubby ku .....tapi dia lagi suka jaga badan kot ...badan hubby TEGAP sgt!!!!!!!!!!! ( syg puji dalam blog bagila syg baju raya mahal cket muahaha) ...sungguh pun aku dah beli kan dia NIVEA tapi hubby suka curi pakai JOHNSON BABY lotion aku !!!!!!!!!!huarghhhhhh........dah tinggal cket dah lotion aku...pas nie nak sorok kan baby lotion aku dari hubby.......

p/s : hubby nak ajak berbuka puasa kat luar nanti.......nak itottttttttt..........


ramadhan kali nie len dari ramadhan aku be4 dis....coz aku dah kawen......hahhaha....bila dah kawin ada tanggubgjawab yg perlu dilaksanakan.....acecece.....kalau dulu aku bangun sahur jer sume dah ada...dgn tak basuh muka terus makan....muahhaha...pas makan tido balik.....ngeh.......macam anak gajah kekenyangan...............tapi sekarang ,,,aku kena bgn awal cket,,,pastue tanya hubby aku...dia nak minum aper, nak makan aper....ngeh.....sib bek laki aku jenis tak demanding....pepagi sahur nak air milo jer...dah memang fevret dia kan......jadi malas nak tanya buat jerla air milo satu kole.....nanti sure dia minum...cume bebila ada mood malas jer aku buat muka cumil2 cket pastue kiss2 cket pipi dia n ckap





" abg minum air kotak dutch lady jer la ,tak pun soya" hehhehe.....jadi aku akan pastikan freezer aku sentiasa ada air2 cam gitu...hahhaha....





semalam kali pertama aku berbuka kat rumah mertua aku....ngeh...korang tau kan hubby aku tue anak ke 9 dari 12....ramai kan???? mesti meriah nak banding umah aku cuma 4 orang jer selalu.......aku dah cuak sebenarnyer,,yela kang kot2 mak mertua aku nak suh test2 masak....takut la pulak...dah la tak leh rasa makanan ...naya kalau terlebih garam ker ,terkurang ker....ngeh...belum pro lagila memasak nie...kena rasa dulu baru leh tau nak tambah byk mana... ngeh..sampai2 umah dia jap aku kire ada berapa org tau,,adala dalam 24 orang ..time tue tak sume balik....cube bayang kan kalau sume balik ...wahhhhh...!!!!!!!!!!!





okey balik pada bab tadi...aku tak kena masak pun....muahhaha....mami azan dah siap order dominos ag....hihihi...n dapat rasa meriah berbuka dgn byk budak2 kat umah tue.......n leh tak aku ckap rasa macam besh pulak buka puasa ramai2 .....nie yg aku nak mintak azan anak byk2 .....muahhaa......sian laki aku pasni malam2 pulak....ngeh....





tak sabar nak tunggu sabtu akan datang n teringin nak dominos ag + bubur lambuk......wahhhhh petang nie nak order dominos ......

p/s : sian laki aku tak leh diet ...semalam jer dia bantai 5 pizza ...muahhaha...yg ada extra cheese pulak tue.....malam nie dia ajak aku nengok bola...kena la order kan dia pizza kan....besok jerla abg diet k....ngeh2 .....
agak lama tak belek buku teks yg beribu2 pages tue...rasa macam dah muak jer pandang...tah2 buku tue pun muak tgk aku bukak ari2 dulu time undergrad hehhehe....poyos jap....time master nie aku tak bukak buku gak cume bukak time nak exam jer ....malas dah belajar time master...master macam hunnymun year kot...ngeh...korang tak yah belajar sgt jer agaknyer la...depend kat org la...cam aku malas belajar cket time exam jer bukak buku .....tapi jgn la tiru cam aku ...unless korang dah yakin dgn diri hahhaha......

sekarang nie aku tgh duk menghadap buku teks yg tebal dia beribu2 pages...arghhh habis novel2 yg sepatutnyer aku baca.....jurnal2 science direct aku yg berlambak2 lum baca.....naper aku kena menghadap buku teks nie...sebab aku nak kena ajar budak2 balik....arghhh ajar budak uia lak tue..berbeza dgn budak matrik..dan lebih ramai....aku rasa adala dalam 60 org...arghhhhh!!!!!cabaran buat aku.....

benda aku paling pelik ....apsal aku kena ngajar ???? aku study leave...huhuhhuh....tak adil..betul2 utilize aku sebagai academic trainee yg belum berjaya...huhuhuhu.....belum bertauliah tuk ngajar budak2 undergrad yg aku pk matang2 dari aku....cehhh..hahaha....yg kalau selisih lum tentu org tau aku siapa...huh....( sebab aku sgt cute muahahahA) perasan jap...

jadi aku rasa mulai hari nie aku harus membuat cket2 perubahan pada diri aku ....untuk nampak matang,anggun dan bergaya.....,muahahhaa.....kire bukan cam student la...hahaha...haru projek lum siap nak nampak anggun....tak per hidup mesti ada angan2 ....hahahaha....nak tanya cik gugel jap camner nak nampak anggun!!!!!!!!!
lepas kawin aku dah janji nak start keja ..ari tue dah cuti lama kan..soo start la g keja ...aku start keja isnin tue ..n sampai la la nie tgh buat keja...rehat jap men bloging2....sambil makan kat komputer lab ....kosong jer ..cam aku jer penghuni kat cni....huhuhu.......yg aku pelik sumer terkejut naper aku start keja awal sgt ...huh dah seminggu cuti tak kan la nak cuti ag...ngeh2...

aku dah p hunymun tau hahhahaha....(tak malu gtau) ...location port dickson...dekat jer sebab malas ler p jauh2 ...alah tapi gambar hunymun lum masuk ag ...nanti aku masukkan k....aku p legend water chalet memandangkan impian aku memang nak duk umah atas air...( huh sama jer korang duk umah atas air atau atas tanah cuma korang rasa cam ombak pukul umah korang ) tapi best woooo.. korang leh tgk matahari terbenam tiap2 hari.......romantik tak???? hahahahahah....





bilik tempat aku tido tue siap ada jakuzi lagi (aku jakun cket sebab umah aku tak der)..suka aku tgk azan bermandi manda dalam jakuzi...( nanti aku letak gambar k) ......hahaha...marah laki aku kang....dia nak buih byk2 sampai sanggup beli aroma theraphy palmolive sebab nak bagi buih byk kan...ngeh since dah bayar mahal2 kiteorg utilize bilik tue betul2 ...air jakuzi terbuka jer ,,,tv pun terbuka 24 jam... ...hahhaha.....pastu dari jakuzi tue korang leh nampak laut kat bawah umah korang ...huh seram gak nak pijak cermin tue even tahu dia mampu tahan berat kiteorg ... umm aper yer nak gtau korang ...kalau korang nak p kan lebih baik korang buat satu kad kedit ..sebab booking online lebih murah dari booking on da spot...( hampeh) ...kena wat kad kedit pasnie....tapi korang tak kan menyesal g cini sebab memang best ....ngeh......

misi aku n azan pasnie adalah untuk g legend water international house.....depan bilik kiteorg jer cuma dipisahkan oleh laut....yg best nyer kat cni kan...ada pool dalam bilik korang ...hahhahaha....aku dgn azan duk usha org berenang malam2 hahahah...( macam tak der keja len jer nak buat) ngehhhhh...

dah lama tak update blog soo aku sajer nak update blog..jadi bini org dah sekarang jadi masa tak der ...pagi g keja ( tue pun selalu terlewat bgn) ngeh sampai kul 4.30 laki dtg amek...hihihihi...pas balik umah jer ,,rehat2 jap..masak kot hahaha belum ag r....duk umah sewa kenala masak... sejak ada laki malam tak leh buat keja sgt ...hahahhaha.....keja siang ..malam masa bersama suami..cehhhh!!!!

sampai cni blog hunymun aku ....nanti hunymun sekali lagi aku citer lagi....sib bek laki aku suka g jalan2 gak ....maybe pasnie kiterorg p colmar tropical...tak pun cameron highland...tunggu gaji masuk ..ngeh!!!!!!
alahhh malas nyer nak update blog...tapi sekarang nie la hiburan aku buat masa nie..membaca blog2 org len selain megupdate blog sendiri...aku dah tak men fesbuk muahahha....benci aku fesbuk ..g duk jauh2 nyibuk jer fesbuk....memula aku nak deactivate pastue tak jadi,,,, jadi tukar password jer ...aku pun tak tau pasword aku sendiri...padan muka aku!!!!!!!!!!!!!!

depan aku ada kalendar aku duk hitung hari ...nak KAWEN!!!!hahhaha....GEDIKSss nyer aku ...ngeh...laki aku ckap blog aku ala2 18sx...alah ya ker hubby ???????? tapi hubby suka kan..suka kan...???.hahahhaha.....hahhhh mesti hubby tgh senyum malu... dapat hubby pemalu pulak...payah gak nie ..kang gigit kuku jer aku..huahaha..alah nampak jer hubby tue cam pemalu ...hakikat sebenarnyer idakler dia gitu!!!!! don't judge buku dari muka depan dia...

tadi aku p edar kad...baru cket ..esok sampbung edar ag....ngeh....hubby g edar kat klinik tempat dia keja...aku ikut la..sajer nyibuk2 tepi hubby ....leh dekat2 tetouch touch awwww ...muahaha GATALnyer aku!!!! (aku pemalu yer realiti nyer, jgn salah sangka) ...time edar kad kat org pharmacy tue...ada ker patut hubby p mintak ubat kuat ...ish3x hubby ...cover2 line cket ..jgn tanyer dpan hunny ..ngeh..

sekian entry aku untuk hari nie...nak makan lapo...
sekarang nie dah kul 2 pagi tapi aku tak leh lelap mata gak...sumer gara2 masalah yg dihadapi tadi tapi dah setel cume biological clock dah lari jadi tak leh tido so tgk bola dgn cousin aku nie..untuk entry sebelum nie aku ckap kesabaran aku diuji....kat cnie aku nak citer naper supaya aku rasa agak tenang pasnie ..sebab yg tau masalah nie cume aku dgn hubby jer...dgn kawan aku ada la berapa kerat...

sebenarnyer aku tensen2 sebab laptop aku rusak......okie la aku bagi description pasal laptop aku k ...touch screen n flip ...kire macam canggih r..muahahahha tapi boleh rosak hampeh....mengong betul....okie since ia rosak ,,warranty dah tamat...( kebodohan aku sebab tak extend warranty, korang kalau beli laptop g extend warranty korang jgn jadi macam aku).....warranty dah bes aku p hantar kat hq dia kat damansara .....aku dah p byk kali kire aku penat la....okie aku hanta dia kata dia akan cek laptop aku dulu ...untuk cek jer dia akan charge aku RM 72 ingit...aku positif lagi la kan.....

dia kata dlam 2 ke 3 ari akan tau aper yg rosak..so dlam masa tue aku dapat call la mamat tue duk citer la aper yg rosak..since aku memang bengap byk pasal kom nie..aku pun pass the phone kat hubby aku la...at least kalau mamat hp tue nak tipu aku pun tak leh sebab laki aku terer ..... okie finish bab tue ,,,aku positif 4 ke 5 ratus terbang .... tetiba aku bukak email ...huh....quotation tulih motherboard n hard disk rusak.....sumer sekali aku kena bayar RM 1884.50..............time nie aku dah kurang positif ,,,,,,,,,,,,ada la jugak rasa nak nangis ......time nak kawin nak pakai duit .......nie kena betul kan benda yg tah paper jer...arghhhhhhh tension kat citu.......tapi time tue still positif tau...........

aku dgn hubby pun cadang betul sebab syg laptop tue..dah betul kan then p la tadi bayar RM1884.50...........okie aku dah puas hati time tue.....pk dah okie la....time try buka cam okey cume touch screen tak function......okie tue tak per maybe tak install aper2 kot....dah tue hubby ckap nak install kan.....aku pun okie jer la..tetiba petang tue dapat call hubby ckap " laptop tak leh on lagi"

ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!! time tue aku memang dah emo....siyes la kan..kalau korang bayar mahal2 tetiba rosak lagi...kalau aku byk duit ag tak per.....nie aku nak guna duit nak kawin .....huhu..time tue aku memang dah tak pk aper dah.....aku marah2 ler,,,,ngeh hubby kena marah .....hubby majuk ........hihhi..coie......

aku cuma harap ada warranty untuk 3 bulan nie jer ...ayat hubby yg buat aku terharu kire nangis r uhuhuhhuhu "duit tak der masalah k, kiter leh cari sesama...kalau ikut plan,, saving kiter memang lebih dari cukup,,,dah2 jgn nangis ag".....jadi malam nie sebab aku tak leh tido aku pun update balik family planning aku dgn hubby dalam budget "belanjawan sekeluarga" ..aku cut cost mana2 yg boleh cut...supaya kiterorg akan ada saving yg cukup untuk anak2 nanti .....(ngeh merapu jap)..padahal supaya ada saving yg cukup untuk p hunnymun bulan 1 nanti naik kapal terbang....hahahahahaha....sekian entry aku yg tak berapa betul untuk malam nie...

p/s: nasihat aku ...p extend warranty korang kalau korang beli laptop..........
arghhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!! maybe tue yg aku nak luah kan kat blog kali nie....aku memulakan pagi nie dgn okey kot....aku buat sume to do list aku ....sumer sekali...aku habeskan duit aku ...sumer aku buat....tapi aper yg aku dapat pada petang hari adalah sakit hati yg amat sgt .............aku rasa lama2 aku boleh sakit jiwa ....sakit jiwa sebab benda2 gni .......dah habes positif dah aku tap still jadi tak positif....aku memang tahap bengang giler...aku dah sgt penat nak melayan benda2 gini...just LET IT GO!!!!!!!!!!!!!11
uishhhhh..... siyes aku ckap sebulan sebelum ari kawin nie byk betul dugaan aku ...sebelum2 nie ada gak dugaan dia tapi tahla dugaan baru2 nie buat aku rasa give up jer...rasa macam tak mampu bertahan ...aku rasa macam nak mengalah....nak nangis tapi tak kuar air mata hahhahaha giler tabah aku ....senyuman dalam kertepaksaan ngeh2....

nasib bek ada hubby yg sentiasa ada kat cici menemani disaat2 genting ni...even kekadang dgn hubby2 terkena tempias kemurungan ku ...arghhh hidup penuh dgn cabaran...

hubby baru dapat result periksa...pandai hubby dapat 3.75....pandainyer....tahniah hubby...bila nak belanja makan nie....kata nak celebrate ....nak makan yg besh2 ....nak makan nasi tomyam dgn sotong goreng tepung tau....hehhe......dgn syuran..hehehe..CONGRATZ MY DEAR HUBBY!!!!!!!!!! sebelum nie hubby ckap susah jer dia belajar hah tgk kan dah dapat tinggi .....

itu jer aku nak ckap untuk blog kali nie...umah aku lum cantik ag jadi tak leh la tunjuk gambar ag...tunggu k .....blog aku nie aku tuju khas untuk hubby sempena result dia yg bagus.....aku nak tulis kat fb tapi macm segan...ahhh tulih jer la kat fb sebab yg dapat result bagus pun laki aku bukan org len..
ahad nie aku duk umah sesorang .....bosan!!!! sumer ada hal masing2....huh..jadi aku amek keputusan nak tulis blog yg dah berzaman aku tak tulih gara2 blog terdahulu yg suweiiiii....tapi hakikatnyer idakle aku mempunyai idea untuk menulih aper....baik aku mulakan dgn xtvt baru2 ini....di mulakan dgn menyewa umah....kalau sebelum nie blog laki aku pening pk nak sewa ker tak ....at last kiterorg dah wat decision baikla menyewa ...tak kan la nak duk dgn mak bapak ag kot...malu la weiii.....even umah aku byk bilik kosong dan penuh dengan kemewahan acecece tapi aku bercadang untuk meninggalkan sumer itu dan memulakan hidup dari bawah...muahahhaa...

alkisahnyer siyes aku ckap nak cari umah sewa yg okey bukan senang...huh..byk betul dugaan dan cabaran...dah nampak cantik tapi tingkat 4 ..huhuhu...penat aku nak nek tangga...nak angkat barang pun susah....nanti sian lak laki aku nak angkat barang sesorang ..hihihi...jadi dia pun mencadangkan kiter survey2 dulu ler....dah dpat tingkat satu ...huh macam tak best lak ...tak der privacy laki aku kater...." kang abg nak bukak2 baju syg susah pulak kalau tingkap terbukak" ...euwwww gatalllllll!!!! ....

jadi kiteorg pun meneruskan pencarian ...tgh duk berdating2 dlam keta...tetiba berenti kat trafic lite kat simpang 3 kat dgn planet tomyam ......kat tiang lampu tue tulih umah ntuk disewa 3 bilik 2 bathroom.....okey terus amek no telefon....terus call n terus p tgk umahnyer.....memula pak cik tue,,,, ape tah nama dia aku pun lupa ...dia tunjuk satu umah kat bawah,..tingkat satuu..even tingkat satu tapi tersorok ler cket...leh la laki aku nak bukak bukak aper2 yg patut...muahhaha..tapi umah tue tak de tiles....jadi kiterorg pun macam pk susah nak kemas nie....cam nak ckap kat pak cik jer tak per la pakcik .....ngeh...tapi tak smpai hati...agak nyer pakcik pun tau kot nengok muka aku yg agak cumil ini macam idakler berminat...

" pak cik ada satu umah ag, nak tgk tak" umm...jadi kiterorg pun tgk la...huh siyes cantik.....harga sewa dia sama macam kat bawah yg tak der tiles tue...tapi yg nie siap tiles lagi...plaster siling.....tingkat 2 ...agak nyer macam nie la privacy cket muahhaha.....bilik sume besar2 ...even kiter ber2 jer tinggal....part dapur jer kecik cket....tapi okey la ber2 jer...jadi xvtv sekarang duk cibuk mengemas umah dan sibuk membeli barang.....barang pertama kiterorg beli comforter set....muahahah...langsir n tilam...ngeh2....gatalllll.....itu ari jumaat tue ler sebab jusco ada sale...comforter set 99 ingit jer....rembat ler satu....tilam pun offer ....beli la ...5 ft punyer queen set ...dah siap anta dah pun semalam....siap beli set katil offer lagi (esok kot sampai)...huh laki aku duk ckap " syg nie nak rogol abgg ker beli benda2 gini...huh set bilik tido lengkap, takut nyer abg !!!!" choiii laki aku nie....pk bukan2 ....aku nie nak mencantik kan umah dia pulak takut kena rogol....huh... sebelum ni duk cbuk2 nak bukak baju aku...la nie takut pulak....ish2...

okey la smpai cni blog aku untuk ari nie...aku duk cibuk2 kemas umah amek masa nak tulih blog..korang p baca blog2 lain dulu k...nanti aku akan pindah streamyx aku ker umah baru ...time tue takder ler tenet jap .....lupa lak nak masuk gambar umah baru gara2 laki aku lupa bawak kamera...entry len kali aku masuk kan gambar bilik tido aku ...muahahahahha....
aku sedih gilerrrrrrrrrr hari nie...!!!!!tahla aku tak mo citer..tapi aku sedih....aku rasa macam org bodoh jer.....org senang2 jer pijak2 aku....macam aku nie semut.....aku pun ada hati ada perasaan gak....at least jagalah hati aku...aku tak kaco org yg org nak kaco hidup aku apahal.....



huhuhuhuhu.....aku nak letak kt fb tapi aku rasa this way lagi better aku luah perasaan aku...tak la sumer baca blog aku dan tak la sumer kenal aku....aku tak tau sampai bila aku leh sabar ..kekadg ada limit gak...please la limitkan...jgn sampai aku buat benda yg sama gak....
aku sebenarnyer sajer update2 blog.....kalau korang tak suka jgn baca..aku update sebab nak kejar marathon lawan blog laki aku.....dia duk nak lawan2 aku tulih saper lagi byk update...kang sekali aku publish 20 blog satu ari..ternganga lak laki aku....hihhihihihi........ dia duk kat umah sekarang leh la tulih byk2....aku duk kat lab jer mana ada masa......(ngeh ya ker kat lab cam tak ajer)....



nak citer pe ye...hah,,,aku ada bantal bucuk dulu...pastue mak aku suh buang sebab kata dah besar kena buang ......aku tak mo!!!!! hubby pun ckap kena buang sebab dia ckap bucuk...huh padahal duk main2 pukul2 bantal dgn aku guna bantal bucuk tue....takde pulak ckap bucuk....ngeh....aku tak buang tapi aku just tak pakai dah jer ...aku simpan elok2 kat atas katil abg aku sebab dia tak guna bilik tue...tapi bila aku windu aku p la jenguk2 jap......wuwuuwuw..winduuu nak peluk dia....tue kat sebelah nie la dia....euwwww bucukkk...tapi beshhhh peluk!!!!!!!!!!!








sejak tak der bantal bucuk...aku terpk nak ada beruang sekor...laki aku tak penah beli beruang ..!!!! huh majuk r....bila aku mintak beruang sekor ,,ia ckap buat per nak peluk beruang ,,,dia kan ada...peluk dia sudah....ngeh....lagi sebulan la cik abg ,,,tak sabarnye nak peluk cik abg aku nie..muahahahha.......bagi la sekor buat teman aku dulu dalam sebulan.....kat sebelah nie la beruang yg akan tido dengan aku dalam sebulan ag....hurmm beruang beli sendiri dah lama beli...huh.........dah tak der org nak bagi beli la sendiri muahahhaha,,,,



err kat sebelah lagi satu lak gambar hubby aku dgn bantal bucuk dia muahhahaha!!!!!!!! macho bergaya ek....teddy bear yg akan menemani malam2 ku nanti muahaha....hihhi jap ag meesti aku kena marah sebab masuk gamba tanpa permission...muahahhaha...coie hubby!!!! jgn marah2 nanti kulit tak cantik!!!!!!!!!...pastue cepat tua... =) wink2 .....

Semalam episode akhir adamaya......jap sgt citer dia....okey la kot aku pun tak suka citer meleret leret.......anyway first time aku tgk dgn tak tgk jer citer nie.....tetiba sejak ada amani dalam citer tue aku rasa terpanggil nak tgk keletah dia yag cumil......anyway dia memang cute... tetiba nak melahirkan anak yg cute..aceccece...malu lak betrus terang muahahha,,,,






citer dia bagi aku simple,,,kisah macam sekarang nie la citer pasal wife yg curang .....huh..memang trend sekarang kot....aku pun tak paham....tapi aku tau memang ada dan aku pun penah dgr ...ngeh...hurmmm dalam citer tue of coz la watak yg paling menonjol baik gile adalah adam....aku pun tak tau nak nak ckap maybe dia bolehla nak ckap category perfect husband kot (dalam citer jer boleh la)....ehhhh perfect lagi hubby aku yg cumil tue ngeh.....Cuma dia tak tegas jer dgn maya.....itu jer salh dia......

....anyway maya bertuah .....Cuma maya jer lum sedar ...tapi dah sedar kot sekarang.....aku pun bertuah tau....hubby aku pun baikkkkk sgttttttt.....sebab kan dia suka jer ckap syg kat aku ......ngeh kadang2 aku merajuk sebab adala benda2 merajuk kan ( biasala pempuan suka majuk2)..... aku try la wat tak majuk tapi susah gak nak sorok mestilah slack cket .......pastue dia risau kat aku ... dia keep on calling aku .....hehehhe.....agak2 selang 30 minit kollll...muahaahhaha.... baik kan....tuela aku dah ckap.....sorila ya gul2 yg kat luar sana.......hubby tue aku yg punya.....hehhehe......

Hah lagi satu.....hubby sentiasa ada kat cc aku dari pagi sampai petang ......ngeh.......malam lum lagiii.....uwaaaaaaaa bila nak ada malam2,,,,,muaahhahha...( mode gatal jap,, pk la biru2 jap)...okey pk lima minit jer dah...ngeh....selalu teman aku kat lab.....duk tolong2 aku ...time kasih hubby....pasnie hubby nak kena wat keja dia pula......huh mesti terasa kehilangan....tapi takper demi meneruskan kehidupan yg penuh ranjau dan onak duri aku semakin kuat menempuh liku2 kehidupan...acece......poyo jer ayat......windu kat hubby nanti......huhhu nangis( calit cket air liur letak kat mata ) ngeh.....

Hubby ckap dalam citer tue dia suka MIKA.....ngeh sebabnyer sebab MIKA watak yg baik ....MIKA dah kawin dengan janda DANI ...padan muka DANI....tuela dah ada org suka yg ko bodoh2 g tinggalkan apasal......tgk dah nyesal....dah tue dua2 tak dapat......maybe citer nie nak tunjuk kat org2 kat luar sana pasal wife curang ,,,pasal kalau ada org suka kat kiter jagala sebaiknyer sebab kalau dah kehilangan baru nak menyesal sudah tidak berguna....hah korang kalau ada awek ke gulpren ker ....wife ker laki ker ...jagala sebaik mungkin..sebab terlajak perahu boleh diundur tapi terlajak kata dan perbuatan tak leh reverse2 balik,,,,aku duk baca blog akak hubby aku ginila ayat dia ..pinjam jap ayat akak .......

aper lagi nak citer pasal adamaya.....ummm hubby ckap life adam perfect sgt....aku pun rasa gitu..tp pk2 balik ada la dugaan dia hubby..tgk la wife dia kan suka laki len....maybe tuela dugaan dia...ngeh ....hah dlam citer tue aku paling tak suka watak sharom ....tah paper jer idea bodoh yg dia bagi.....ada ker patut untuk wat dia berbaik semula dgn maya the best way is to have an affair with sumone else dlam citer tue lisala.....huh cari nahas jer sharom....okey maybe dia nak wat maya rasa terancam....tapi bagi aku itu bukan the best way.....buatlah maya rasa kehilangan macam adam g indon maya windu kan......... ini macam nak mencurah minyak kedalam api..

hubby i love you....whatever happened i will alwiz love you n be with you.......i want to be with you dgn bb2 yg cumil2 macam amani yg pandai ckap ....bagi hunny hubby la pemberian ALLAH yg terbaik untuk hunny ....hunny try jaga hubby sebaik mungkin ......i do love you and care for you ........hope hubby also love hunny .....LOVE YOU SO MUCHHHHH!!!!!!!!!!!!

bukan untuk tatapan korang ...korang tak yah baca sebab korang sumer penuh semangat ...hehhehe....untuk semangat tuan blog jer .....

dulu cite2 aku waktu kecik nak jadi doktor....aku nak jadi doktor sebab doktor leh tolong org .....pastu doktor nampak cantik pakai labcoat putih.....jadi sejak darjah satu sampai darjah 6 bila cikgu suh isi borang cite2 aku mesti tulis aku nak jadi doktor...itula pilihan pertama aku .....


errr pilihan kedua aku ,,,aku nak jadi cikgu pastu last sekali engineer atau arkitek.....hummm biasala budak2 kan ,,,,aku suka2 ati jer nak tulis apa aku suka....tak pk pun time tue......tapi kan bila aku dah makin besar ....makin besar ,,,aku rasa sume tue macam berubah ,,,,,bila aku dah besar walaupun cite2 aku nak jadi doktor still ada n aku berusaha daptkan keputusan yg bek nak jadi doktor still tak dapt gak....hahhahaahhah...( poyo jer berusaha, duk memain jer spm)...

time nak isi borang nak kos aper g ipt aku buntu....aku nak jadi doktor gak ....jadi tuela pilihan petama aku tulis dalam borang ...yg kedua jadi pharmacy.....pastue aku p la tulis jadi cikgu yg akan p luar negeri ......last sekali baru aku tulis jadi engineer .......memandangkan result spm aku yg biasa2 sajer ...aku tak dapt cos doktor....aku dapat cos engineering kat uia....aku sedih ....even ada citer2 aku jadi engineer tapi aku tak mo masuk engineering....hahhahahahh

tapi hakikat sebenar ...cite2 aku pas spm nak jadi cikgu tadika ajer ......sebab aku tengok macam cikgu tadika sumer cute2 ...(macam aku la muahhahaha)....pastue aku nengok laki cam suka jer kat cikgu tadika....ngeh penuh dgn kasih syg dan keibuan kot ...tahle..hahahhaha...aku ckap gak kalau tak dapt jadi cigu tadika aku nak try apply jadi stewardess kat mas ...muahahhahahha...tapi sebab kekawan aku ckap ko takkan terpilih punya sebab pendek ...huh...down sebentar,.,,,,,jadi aku ubah citer2 ag.....

time kat matrik uia ...aku nak kuar matrik......sebab aku memang menyampah la matematik.....aku nak p biro pharmacy kat sebelah matrik tue....tapi bapak aku tak bagi...jadi aku teruskan belajar dengan harapan dapat tukar cos nanti...kalau belajar pandai dapat la tukar kos g pharmacy ..aku belajar pepandai ...tapi sejak aku g ceramah agama( acece macam baik jer bunyiiii) ceramah tue ckap " kadang2 memang kiter tak suka aper kiter dapt tapi itula yg terbaik ntuk kite" ...jadi aku pk balik ....borang tukar kos yg aku dah siap tulis aku pandang sayu jer ...aku masuk dalam laci....sampai la habis matrik .....aku teruskan dgn engineering,,,,mengejar segulung ijazah time tue .......degree......dlam bahasa melayu ijazah sarjana muda........

aku teruskan pengajian aku kat uia selama 4 tahun ....huh lama gile,,dgn suka duka dgn subjek komputer yg aku memang tak tau hapa pun,.,,,,dgn subjek matematik yg makin susah dari sem ke sem...dgn subjek dynamic dgn kinetic yg aku rasa nak muntah tiap kali bukak buku dia...aku teruskan jugak pelajaran aku ......dgn masalah2 yg membebankan pikiran ..dgn workshop yg kena wat OT malam2 ,,,,,baru aku tau penat OT...hehhehe...tapi OT ttak dapt duit....huhhh.....sume tue aku buat satu demi satu ...demi aper ya ...pada aku sume yg aku buat tue adalah untuk mak bapak aku ...untuk bagi diorg hepi ....aku rasala...pastue nak lawan2 cgpa dgn abg aku sampai akhir sem....

4 thun bersusah payah,,,aku akhirnyer dapat la segulung ijazah....alhamdulillah.....aper yg aku buat tak sia2 ....aku dapat ape yg aku nak ...aper yg aku harapkan ...sume aku dapt ...

jadi NUR HIDAYAH BINTI ZAINAN kenapa tak leh teruskan lagi untuk 4 tahun akan datang,,,,kalau sebelum nie boleh laku kan......arghhhhhhh......even perjalanan akan dtg akan lebih mencabar ....lebih byk dugaan ...lebih byk liku2 dgn bengkak bengkok jalan dia.....yakinla dengan diri HIDAYAH k.....wuwuwuuwuw...tetiba rasa nak nangis.....org ckap kalau kuat tak nangis....huhuhu masih belum cukup kuat ,,tapi aku pun tak terlalu lemah......GAMBATE!!!!!!!!!!!4 tahun jer lagi....wuuuuuuwuwuwuuw....SEMANGAT!!!!!@ jadi mulai esok NUR HIDAYAH nak jadi org baru dalam hidup dia....

nak jadi org yg lebih bersemangat..lebih ceria dan menceriakan.....lebih berdedikasi...lebih aper lagi ya.....aper2 jer la.....nak jadi hidayah yg matang berpk n hidayah yg tak cepat melatah ..berpk sebelum bertindak....!!!!! dahla cukup muhasabah diri sebulan sekali ...bulan depan aku muhasabah lagi.....korang pun mesti muhasabah diri tiap2 bulan ...

peringatan wat hidayah;;;;;; 4 tahun akan dtg aku kena berusaha sebab:
1. aku ditaja jadi aku mesti habiskan pengajian,,,,
2.kalau aku tak habes master aku takleh ikut laki aku p us ( nak nek kapal terbang!!!!!)
3. aku nak jadi seorang perempuan cantik yg berkarier + ibu n wife yg leh dibanggakan..
4. dulu aku tak dapt jadi dr.jadi aku nak balik title tue .....even bukan dr betul...
5. aku nak jadi salah satu penerima anugerah l'oreal science fellowship muahahaha( angan2 jer lebih) sume dr. yg dapat aku tengok chinese...sebab melayu err tak kurus..l'oreal kerana dirimu begitu berharga,......yg terima anugerah siyes cantik2 ....tak lame ag aku la terpampang kot..muahahhahahaha...poyo...

dahla cukup la merapu tah paper...... hepi reading k......coie aku mengarut tah paper malam nie...down tadi so aku muhasabah diri untuk recover secepat mungkin......
huish aku memang dah putus fius agaknyer...patutnye aku siap kan la keja aku yg tertangguh tapi gatal2 gak nak men bendalah nie...okie2 ni aku amek dari the star.....yang pasti aku dgn azan akan g la tgk kot insyaallah...harap2 pas kawin pun encik azan still bawak aku nengok wayang ...hihihi..muda ag katakan.......kalau ada bb dalam perut pun aku nak tgk wayang gak!!!!!!!!!!!( hahhaha pk bukan2)....opssssss!!!!!!!!


check out these top 10 picks of the mid-year blockbuster season:

1 THE TWILIGHT SAGA: ECLIPSE
Opens: July 1
The story: Bella and Edward (Kristen Stewart and Robert Pattinson) become closer as other vampires target her out of revenge. This time, she also seeks the help of werewolf Jakob (Taylor Lautner) and her feelings for him grow deeper.







COMMENT: july 1 ..aku dah nak kawin nie...camne nak p tgk ..haish ....pas kawin la g tgk....tahun lepas aku g tgk dgn azan kat jj kepong...kusi kat sana tak best ..tapi sebab tak ramai org pegi jer la....terjojol gak biji mata nengok warewolf tue punnya badan ..hihihi...jgn marah hubby.....sib bek hubby tinggi ag ..hahhaha....ape2 pun aku still nak bella dgn edward...hihihii...even badan tak cantik...ngeh.....muka hensem wooooo.....


2 IRON MAN 2


Opens: April 30
The story: Six months after the events of the first film, Iron Man aka billionaire Tony Stark (Robert Downey Jr) is everyone’s hero. But new enemies emerge in the form of Whiplash (Mickey Rourke), who is aided by Stark’s rival, scientist Justin Hammer (Sam Rockwell).



COMMENT: first time tgk pun azan yg suh tgk...huh memang besh....jadi jgn lupa tgk tau....bila nengok rasa macam nak jadi sorang yg genius ajer ......aku siap ckap ag kat azan..."abg jadi la macam tony stark tue buat robot gitu "....huh dia ckap " susahla syg " ......pastue aku pk ...huh tony stark kaki gul euwwww tak yah la jadi cam dia...tapi dia suka pembantu dia tue be4 tue dia ni kaki gul n sgt arrogant .......ayat best dia kat assistant dia merangkap awek dia " you complete me" muahahhaa.....jgn lupa tgk tau.....tapi make sure tgk yg 1st punya dulu before tgk yg akan release nie...



3 SEX AND THE CITY 2
Opens: May 27
The story: The girls are all back for another round of shopping and gossip, but now, also in the Middle-Eastern city of Abu Dhabi, in addition to New York.

COMMENT: aku tak penah tgk yg 1st so tak tau nak komen aper ..korang tgk la sendiri..pastu gtau sedap ke tak...



4 TOY STORY 3

Opens: June 17
The story: Woody (Tom Hanks) and Buzz (Tim Allen) are back but their owner Andy is getting older and leaving for college. The toys are all donated to a daycare centre, where more adventures await

COMMENT: umm tak penah tgk gak yg sebelum nie......mcam tak besh jer ....tak mau la membazir tgk katun tak best...g makan kfc lag kenyang ...hehhehe



5 SHREK FOREVER AFTER

Opens: May 21
The story: The fourth and final chapter of the adventures of the green ogre (voiced by Mike Myers) and his Princess Fiona (Cameron Diaz) sees him tricked into signing a pact with Rumpelstiltskin (Walt Dohrn). Shrek must find a way to get out of the contract or risk losing everything.


COmmeNT: aku nak g TGKKKKKKKK!!!!! okey waktu memula tgk citer shrek nie ..aku rasa fiona nak tukar jadi cantik ...memang pandai omputeh tukar jalan citer ......last2 jatuh cinta kat shrek pastue terus jadi cam shrek gak......jadi rupa luaran bukan la penyebab utama tuk jatuh cinta....mengarut ape nie.......hehhhehehe....

6 PRINCE OF PERSIA: THE SANDS OF TIME

Opens: May 27
The story: Based on a hit 2003 video game that called for a lot of jumping, climbing and swordplay, this Disney movie sees Jake Gyllenhaal as Prince Dastan, a nobleman who has to pluck a time-control device from evil lord Nizam (Ben Kingsley).



COMMENT: azan ckap dia suka men game nie....dari game dah jadi citer pulak....memang pandai betul org putih nie....jadi kalau dah game pun suka paham2 la kan mesti dia nak g tgk gak movie dia....okey ...set tarikh jer pastu kiter g k.....macam kacak gak mamat dalam gamba tue....sama2 kiter saksikan ....



7 ROBIN HOOD

Opens: May 13
The story: Director Ridley Scott wanted to add his own spin to the traditional David-versus-Goliath folk tale of Sir Robin coming home from the Crusades to free his people from the oppression of the Sheriff of Nottingham. With Russell Crowe, 46, as Robin, and Cate Blanchett, 40, as Lady Marian, this cast could be the oldest ever playing this oft-remade story. Coupled with Scott’s signature gritty style, it could also be the muddiest, bloodiest version ever.




COMMENT: okie cite ala2 zaman bila tah.....macam tak p tgk jerrr aku rasa....azan ckap dia tak suka mamat kat tepi nie..sebab pemusnah rumah tangga org meg ryan kot tak salh ......okie ....kiter tak yah tgk citer dia k.......haahhaha....



8 THE A-TEAM

Opens: June 10
The story: Based on the 1980s action-adventure television series, a group of elite soldiers – played by Liam Neeson, Bradley Cooper, Quinton Jackson and Sharlto Copley – are framed for a crime and become mercenaries while trying to clear their names.

COMMENT: x penah tgk citer nie...mcm lawan2 ajer ...tak best kot hahahaha...

9 INCEPTION

Opens: July 15
The story: Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is a corporate spy with the ability to enter the dreams of top executives to steal secrets. But a botched mind-robbery causes an angry CEO Saito (Ken Watanabe) to go after Cobb.




COMMMENT: errr leonardo dicaprio ....huh aku suka nengok citer titanic dia ajer ..dgn catch me if you can.....pastu dia jadi gemuk...aku terus tak suka...oohhhh adakah aku mementingkan luaran jugak????? .... maybe hahahahha.....





10 THE LAST AIRBENDER

Opens: Aug 5
The story: Based on a popular Nickelodeon cartoon, the story takes place in a world where warring nations have the power to each control the elements of fire, air, earth and water. The appearance of an all-powerful boy Aang (Noah Ringer) who can control all four elements leads to a struggle to capture him.


COMMENT: rasa macam penah tgk jer katun dia...kat negeri angin2 huh tah le....tapi macam best kan.....ogos,, macam dah nak bulan pose .....bulan poser tak leh masuk wayang ....cehhh jadi baik pulak ....
ngehhhhh


sekian untuk sume...blog menggantikan blog tadi yg tak best....gara2 kebosanan di mcd...



































hihhii...korang tgk tgk....projek aku dah start..hehhee...tapi research proposal tak jalan2 ag...hahahha....arghhhhhh bosan wat writing.....benci la...bakat menulis dalam english belum ada ag.....huhhuuhuhu....nie pun aku ber blogging dlm malay...huh.....sepatutnye aku patut berblogging dlm english then baru lah aku leh wat satu thesis yg mantap...

untuk permulaan nie keja aku adalah basuh sample..huh penat gile basuh kelapa sawit yg beplastik2 ....satu plastik pun lum abes....tenga tak der ...muahahahha......tapi dah jalan cket kira okey r,,,,pasnie kena jemur sample pulak..aku memang harap sgt cuaca panas sgt supaya sample aku boleh kering cepat...

rite now aku kt mcd taman melati...makan breakfast mcd...nie la rutin aku tiap ahad pagi....makan mcd sampai aku tak tau nak breakfast set mana satu sume dh try......hehhehe...hubby aku tgh duk studi kat sebelah...dia nak exam petang nie.....aku tadi majuk ckap kalau dia nak studi tak yah la p breakfast pagi nie.....ngeh ...jahat tak aku ....alah time aku exam ptg pun aku g teman dia tau ...so biar fair n square......result biar gempak ...tapi studi biar lepak....hehhehe....aku yg poyo setelah melepasi sume coursework...coie hubby...muahahahha...bukan aper sajer nak tgk muka hubby penuh berdedikasi time studi.....dah tangkap gamba dah nie...cume hubby mesti marah kalau masukkan...hahahha

alah...dia buat muka sian pulak.......muka mengada ngada buat aku cair.....nak g um r tue ....huh...okey la .....nak suh dia p um dah ..tak yah teman aku ...aku nak balik umah memasak....hobi terbaru puan hidayah wanna-be...tapi aku masak ..rasa cket jer then buang ...muahahahahha....bukan tak sedap (acece puji diri sendiri lak)... cuma jgn ada makanan or else aku yg melantak sampai habes.....hubby aku nie kata nak joging2 tak joging2 lagi ..huh..
okey nanti la update takder citer terbaru la....aku cuma nak gtau projek aku dah start ...doakan aku sempat buat on time okey!!!!!!!!!!! projek la benda aku paling lemah dalam hidup ....arghhhh!!!!!!!!!!!tahap petala ke 8 tensen ........
Ceh lama tak berblog blog nie....bukan aku tak mau tapi sejak aku kena marah dengan bapak aku mengatakan aku rosakkan tepon sebab guna tenet...terus aku tak guna...huh aku guna dial up jer...nak connect tenet mestilah curi line tepon...satu hari tue time aku guna pastue tepon tak der line...bapak aku bising...malas aku guna dah.....pastue aku majuk la ckap tak guna tenet sebab bapak aku marah...huh...last2 mak aku ckap orang telekom tue ckap musang yg gigit line tepon tue ...HAH tgk tgk bukan aku yg salah...MUSANG YG SALAH!!!!!!!!!!! Sib bek musang tue cumil2...siap dgn anak2 dia ada ag...duk men2 atas balkoni umah aku....mak aku dah tak berani bukak sliding door dah time gosok baju kat tepi sliding door....



Ngeh,,,result aku kuar tadi ...fuhh punya la aku tunggu 20 hari dgn penuh debaran...tetiba kawan aku ckap
Kawan aku:“ko cek jer result research method kat carry mark assessment”
Aku: “hhah biar betul”
Kawan aku: ye pegila check
Aku pun cek la ...huh teruk gile result research method aku....aku dah risau....azan lak dah senyap tgk aku risau..dia tak nak aku risau..menganggu emosi aku dia ckap..huh .nanti mengganggu perjalanan hormon aku........mana tah dia belajar hehhe ...padahal dia dgr daripada amoi yg cantik cam org korea tue kat kedai semalam....ngeh memang cantik pun amoi tue....ngeh....
Aku pun ckap la kat azan “abg teman la tunggu result betul kuar petang nie” ...dia pun ckap okey...hehe....aku pun tunggu result kuar petang tadi...TADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie la result aku haha....ngeh2...tanpa segan silu aku menunjukkan ngeh.......huahua.......korang JGN JELESSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!! Ngeh2.....





Okie la untuk ari nie jer berblog2....hihi....hah aku boleh berblog sebab sekarang nie aku dah ada tmnet streamyx kat umah.....hihihi...azan ckap amek 4 mb...last2 org tue ckap kawasan cnie tak leh support....pastu kena la amek 1mb unlimited....huhu..jadi aku pun start la berblogging...ngeh2....kalau Korang nengok blog aku asik update jer..korang jgn lak malas nak baca2...aku duk mengadap computer jer 24 jam nanti...





ngeh takleh mengadap kom 24 jam,,, nasihat azan kat aku:
Minum air byk (huh asik p toilet jer ....)
tido pukul 10 malam ( persediaan untuk 2 bulan ag tido awal cket dia ckap muahahhaa)
...jgn stress ( supaya tak cepat tua)
.....minum lemon tiap2 pagi ( supaya aku kurus kot!!!!!!) hhahhahahha....
p/s: ceh pecaya la korang dengan fakta diatas ......
haiiii.

guess what ??? i'm start writing again ....however,, bukan start writing blog tapi nak start writing my research proposal yang tak start2 lagi nie..huhuh....dunno where to start..need advice...huhuhu...anyway,,dah lama tak update blog..bz kot...b4 dis exam la,assignment la...baca jurnal lagi la...nak start lab work lagi la...huhu..buntu la....kepala nie berat jer....setelah bercuti lebih 3 hari...hahha....dasat aku nie sejak takder coursework nie...cuti jer memanjang..hari2 ku lebih flexible....tapi research proposal tak start2 ag...hahhaha...huish tak leh jadi nie..follow gantt chart...follow gantt chart hidayah...labwork on time..

aku sekarang nie tgh counting days....hihhi..counting for what??? ngeh...secret...alah mengada ngada lak....tgk jer la kat daisy path aku yg kat tepi tue....mana nye anivesary yg lama...aku pun tak tau...mana abg?????? naper buang yg lama ...biar jer la ada kat citu..yg daisy path lama tue kira ari dari couple...yg daisy path baru nie kira hari nak buat masjid..ngeh2... sebab kan sumer2 nie aku jadi malas tulis blog...rasa macam byk benda nak pk ....otak jadi berat..adui...walaupun aku tak tensen ,,,,sebab byk tido...hihihi...

95 days to go.....aku tak tau ape aku rasa....tah la aper yg aku belajar adalah go with the flow...aku malas nak pk sgt ...aper yg akan dan bakal terjadi dlam 95 hari nie ...aku kena buat macam tak nampak..tapi aku manusia hanya merancang tuhan yg menetukan ...cewah....hiihii...anyway setakat nie sume run smoothly..tempah kad,,tgk pelamin ..sumela....aku harap tak der la percanggahan pendapat sepanjang 95 hari nie...

aduii...aku lum ada idea tulih ag...otak berat ag..gara2 panas d nilai3 semalam....aku nak beli cadar pengantin semalam..harga dia RM780 (yg ada comforter).....terkedu gak aku dgn azan.....mak aiii..giler aper mahalnye.....tido semalam jer muahahaha....ngeh pk2 balik ...kalau aku beli pastu tido setiap hari atas cadar pengantin...wahhhhh!!!pengantin baru aku hari2....muahahahha....( ada unsur2 pelik dicni, kanak2 dibawah umur 25 tahun tidak dibenarkan membaca)....muahahha...dahla mengarut aku nie.....berat otak!!!!!
Hurmm..dah agak lama tak update blog....ngeh....sibuk la...dgn preparation project ag, presentation ag, apatah lagi sibuk dgn persiapan kawin...tok imam dah book dah...azan pun dah start practice ckap cket2......hihihihi....tah dah ready ke lum tue....gagap gak tak tau r aku......ngeh...coie hubby berusaha depan tok imam hihihihi....!!!semangat cket kay hubby...dia nak midterm tue....tengah tensen r tue study...ngeh...rajin aku tgk...belajar tak kire masa..aku yg pemalas...uwaaa takutnye sem nie byk main2....ngatuk gile malam nie...rasa nak tido r..huhuhu....aku rasa hubby aku dah terlena masuk ke alam fantasi sekarang ni ..senyap jer ..tido r tue....busan nyer update blog jap...jap g baca jurnal yg berlambak.....
Byk giler citer yg aku dah miss nak citer kan...aku mulakan dengan bowling....hihihihi.....okey ari tue aku g la teman hubby aku n kawan2 dia men buling ....aku rasa macam berminat even before ni aku memng tak reti men...hubby aku ckap...”syg nie baling senget la”...”tgn tue bagi straight cket”...itu la ini la kena bebel la jugak...sampai aku malas nak men lagi terus tak mau ajak dia g men buling..majuk la konon...pastue bila tgk dia dgn kwan2 dia men terus semangat nak men...okey memula amek la 1 game dulu takut tak reti kang membazir jer .....ngeh....macam biasa amek bola paling ringan...berat woo bola dia even paling ringan.....balingan pertama 1 pin jer jatuh hihihihihi.....malu!!!!! Tapi takper baru satu hihihi...errr yg kedua baling masuk longkangggggg!!!!!!!!!!!hahahahah...sah memang tak reti.....hihihi...azan baling terer r geram aku....huahuahua..sorry ek hubby....aku tgk betul2 dia baling..hensemnnyer!!!!!!!!!!!!!( korang jgn jelez pulak) hihihihi...kacak bergaya dia baling ...tinggi la katakan....

Aku tgk even dia baling senget pun ....tapi pin dia jatuh byk..dia ckap bola dia berat.....uishhhh tak leh jadi nie..terus amek bola no 10...memula nak pakai bola cam hubby la no 13...dia ckap tak larat punya ..hihihihi..amek 10 jer la....balingan seterusnyer memang menjadi....dan akhirnyer dapat 2 kali strike.....( hati berbunga) ,.,,,balingan tak senget dah....hubby ckap ...” syg dah pandai baling straight, Cuma baling tak kuat jer “ hihihih...yay dah pandai men buling...akhirnyer aku pun berazam untuk kalahkan hubbyku dlam tournament akan dtg....( tornament kali nie aku kalah ,,,hutang aku dgn hubby lum berbayar ag sebab kalah) ..benci.....siap ada bunga dgn faedah ag.....huh..akan ku bayar hubby ku..tunggu masa dan waktu jer .....cewah....

Okey citer kedua pasal lawatan p Beijing ...aku pun tak tau tetiba azan bagi email tanyer .”syg berminat tak” hihihihi.....aku pun baca ...ooo lawatan p Beijing ...agak murah gak r.....dia cam berminat jer.....dia ckap jum “hunymun” kat sana...( uish budak2 tak leh baca bab nie).....ngeh...aku pun memg tak pernah nek kapal terbang ...jadi maybe la dia nak bawak aku g sana...hihihihi...tapi lambat ag....bulan 1 azan ckap...aku ckap hunnymun dlam Malaysia dulu r.....p colmar tropical..aku memg nak sgt p citu..tapi macam tak der aper jerk kat citu...melainkan bg makan arnab...huh ....aku pk baliik bek p Cameron...ajak azan p kutip stroberi.....sama suh dia petikkan roses byk2 kat aku...ngeh2...dia jawab “ok jer”.....aduiiii sume okey ..hihhiihi..senang jaga laki aku nie....(makan pun tak memilih)...dia ckap telur ngan kicap pun boleh..yaker hubby???? Hihihi....
Okey ckap pasal makanan ...kiterorg tgh diet sekarang....maklum la berat dia nek...aku pulak dah tak control makan..kang gemuk susah gak...ari tue dah ramai ckap kurus...kang tambah berat ag tak mau r.....huhuhu..........
Aku nak tukar postpaid ke prepaid ....maxis...aku benci maxis......maxis tue macam pe jer..dahla mahal nak mampus...nak tukar ker prepaid balik punyalah susah...nak upline la itula inila..surat la...padahal dulu aku buat tak payah pun bendalah nie......bengang gila aku...kali pertama aku g silap aku sebab aku salah paham yg mak aku ckap..mak aku upline aku....kali kedua aku g ,, aku ckap aku yg nak kuar maxis...nak surat mak aku gak...mak aku kena dtg...aku tak dtg tak per ..tapi upline kena dtg.....aku bengang giler ...dahla tempat dia tempat yg macam per tah...sumer pendatang asing jer...huhuuuuhuhu.....keta sgt penuh ....azan kalau macam tue dia stress cket ...dia tak leh kalau keta byk sgt macam jem ker ..dia mudah stress....sian dia ...coie hubby....

Aku bengang dgn maxis....aku pun suh mak aku g jer....huh...mak aku pun pegila tadii.....dia pegi la pastu dia tukarkan aku punyer..pastue mak aku ckap kat aku .....mamat india tue macam berkenan kat ko jer ...dia siap suh ko dtg ari sabtu agi......dia ckap jgn dtg esok atau jumaat sebab dia tak ada..dia suh dtg sabtu....HUH!!!!!!!!!!!DTG SANA LAGI!!!!!!!!!!TAK MAUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!! Dia ingat aku nie aper ......aper lagi masalah dia...dah tukar ker prepaid ....ko nak suh aku g sana buat ape ag......ko ingat aku nie tak der keja len ker ...nak kena beratur amek no...dahla jem ...tunggu lama....huh.....aku benci MAXIS!!!!!!!!!!!!!!!!jadi kalau sesape telepon guna maxis tak dapat..sori r k ...aku tak buka pun hp tue.....huh meluahkan perasaan jap....” mak aku ckap ,,,”dia bekenan kat ko dayah” sib bek ko dah bertunang “ mak aku ckap hensem”...huh aku ckap “ buta ker mak nie”.....hubby lagi hensem tau......okey mak aku memang suka muka ala2 hindustan nie....wek..aper la mak nie....dalam hati aku HUBBY KU LA YG TERKACAK!!!!!!!!ngeh...

Wah panjangye luahan perasaan aku....okey la ..bapak aku dah bagi aku borang permohonan kebenaran berkahwin.....ish2 ...nak kawin dah aku ...hihihihih....rasa macam budak ag....okey la kena baca jap borang nie...byk kena isi ...ujian HIV la ..itula inila.....surat wali la ......aku baca borang dulu r k....kang bapak aku bising pulak.....





Hensem kan hubby...(“,)
p/s: hubby.....kena g wat ujian HIV kat klinik kerajaan kat taman kenanga tue......dia valid 6 bulan...kena buat dah..kiter kawin ag 4 bulan.....LOVE YOU HUBBY.....baru lepas tgk hubby exercises ....huh kacaknyer.......taf giler ......(sure ramai gul jelez kat aku dapat hubby kacak)..ngeh....
hehehe....alhamdulillah...aku kini tunangan org ...tunang kepada mohd azan mohd sapardi....macam tak sangkaa kan....rasa macam kanak2 ag ngeh2 perasan pulak ...takper sekali sekala hahaha....tunang aku pun aku rasa macam kanak2 ag ...takper biar umur meningkat tp hati masih muda ..ngeh2...majlis hari tue sume lancar ....alhamdulillah ...dah upload dah gambar2 tunang aku ...ngeh ...upload gambar tapi update blog lupa pulak ...huahauhaha....sori la blog lambat cket update ...al maklumla sedarra masih ramai ..tak kan la aku nak berblog blog time ramai org kat umah .....jadi aku tunggu masa yg sesuai untuk curah kan idea2 yg dah lama tersimpan dalam otak ku ....chewah ....idea la sgt ...

time tunang tue aku nervous cket ...selalu aku p majlis org jer ..tup2 ari tue majlis aku pulak ..huahuaha....malu wooo...rasa macam jadi perhatiann...ngeh2...tapi control la gak ..control2 la sgt sgt huahaha.....aku duk kat atas time tue ....tak tau pun rombongan laki dah sampai ...tunang aku pun senyap jer tak bgtau dah sampai ..padahal dia dah ckap nak bertolak ...aku bajet lagi 30 minit la( lupa lak umah dia dgn umah aku 10 minit jer ) yg sedara2 aku nie senyap jer tak bgtau pun rombongan dia dah sampai ....aku pulak duk posing2 ag dgn makcik aku dgn sepupu aku ..huahuaha...ngeh sib bek ada org bgtau aku dah sampai .....hehehe...aku lak sakit perut time tue ;....control2 hahhaha....

anyway sume dah selamat....aku dah jadi tunang org dah ...dah tak leh skandal2 dah dgn org len huahuhaa....pasnie nak jadi bini org pulak ....pastue mak org huahuaha....aminnn.....(tunang aku sure terbukak biji mata dia baca nie) ngeh2...jauhnyer planning aku ...ngeh 2..buat tunang ku yg tersayang ...i love you .....ramai ckap kiter nie sepadan..tapi syg tetap terasa kekurangan pada sayang ...semoga sumer kekurangan syg, abg dpat perbaiki cket demi cket ....tak sumer org sempurna ...syg cuba lengkapkan hidup abg ,,abg pun pelengkap hidup syg ....semoga kite dapat besama sama menghadapi hari2 mendatang ....cewah ....malu pulak bile jiwang hehehe....tutup muka ...ngeh .....malu

huhu,,,tadi aku ada presentation ..aku kan jenis yg gila2 ...aku buat jer la presentation...aku memg la tak suka sgt pizen2 nie....pastu adalah sorang foreigner nie ....dia ckap kat aku " you have beautiful eyes" huahahhaha....aku ckap la ...aku pakai contact lense kaler coklat ...tunang aku la gatal suh aku pakai ....aku ckap mata aku tak natural ....mata dia r cantik ...dia ckap " your eyes look natural, you are beautiful..." huahahhah sesi perasan jap malam nie ...kepada yg baca blog aku ngeh2....sori aku terlebih perasan malam nie (dipuji foreigner )....hahahhaha....

uwaaaaa...dah mlam ....dari tadi aku dgr lagu nie yg tunang aku bagi "for the rest of my life" (maher zain).....love you huhuhhhuhu....terharu sebenarnye...buat para lelaki ,sekiranyer anda sygkan isteri2 anda ....bagi lah lagu nie kat diaorg ....tak kisah lah kalau baru ada awek ke ....sebab meaning dia sgt mendalam ....try dgr k...

p/s : buat tunang ku ....darah manis jadi pandai2 jaga diri....bersyukur dgn aper yg ada k...hehhehe.....selamat bertunang k ....hahahhaha
ari nie aku nak citer pasal lawatan sekolah semalam...semalam tak sempat tulis sebab sgt penat....okey lawatan tue bermula jam 8.30 pagi...jadi pagi2 lagi aku dah mandi dengan baby bath aku johnson&johnson...(wanginyer) hehhe...aku bertolak jam 8 pagi..okey jemput bakal tunang aku dulu dari umah dia...coz dia akan hantar aku g sekolah...balik kang dia amek la aku...ngeh2 manjer jer...(mengada ngada sebenarnye) ...boleh jer aku p sendiri...hahha...

okey aku dah agak dah mana muat innova naik 10 org...aku ckap betul macam sardin la..sib bek la aku kategori kurus(hahha perasan jap)...aku rasa org kat tol tue nengok kiteorg semacam jer ...maybe dia rasa kiterorg nie pendatang asing yg datang secara haram..(huh tapi naik innova ag) hahhaa...dahla perjalanan dekat 2 jam hahha....lama tue 2 jam....aku nak tido pun tak leh udahnyer bermsg2 dgn bf aku ....time nak g tue aku memg tak tau la p kilang aper...aku tak bukak pun tenet nk cek g mana...dlam keta aku dapat tau p NESTLE...huhahahha kilang makanan...dlam hati aku berbunga sudah..siap ckap kiter leh beli air milo kotak byk2,,belum ag choclate,,koko krunch dan produk2 nestle yg len,,,,hahhaa...

sampai jer kat kawasan perindustrian tue..aku nengok byk betul sign board dia..nestle food la,,nestle manufacturing la...nestle pe lagi tah...pastue aku tgk balik kat tentative program...huh nestle manufacturing....TIDAK!!!!!!!..nape manufacturing...aku nak p nestle food....nak g makan ,..,,hahaha....KECEWA!!!DOWN JE RASA!!!jadi haji sukiman ( lab technician yg bawak keta) p la cari nestle manufacturing...sampai jer tempat tue..kiteorg pelik apsal nestle manufacturing tulis kilang ais krim..huh,.,,aku berbunga kembali ..aiskrim pun jadi la....( sekarang korang tau kan camner aku leh jadi cubby gini) hahhaa....

okey lecturer aku tepon r sebab tak der org sambut kiteorg...dah tue rupenye salah tempat daaa...kiteorg patut masuk entrance nestle food ..WAHHHHHHHHH!!!!! aku dah bersorak gembira....MAKANANN!!!!!ngeh2 dari jauh aku dah nampak MILO....KITKAT..SMARTIES...muahahhaha.....jadi kiteorg pun p la dgr briefing....time briefing best gile sebab dia hidang sume jenis choclate dia ....aku dan haji sukiman berebut-rebut choclate..lum masuk ag dia sorok dlam poket dia....huh!!!!hahaha...satu soalan haji sukiman yg aku rasa sgt lawak " APA MAKSUD MILO???"hahahahhah....kiteorg gelak nak mati...hah korang tau tak apa maksud MILO???? tak tau kan.....tapi memng abesla choclate tue...( bukan dgr penerangan pun makan choclate jer)...pastue org yg bg briefing tue pun ckap..." we will give you more choclate " WAHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!

aku p kilang MILO..tgk cara2 MILO dibuat ..hah kalau korang nak tau camner MILO buat p la kilang dia sendiri.....org tue ckap ramai rakyat MALAYSIA minum MILO...termasukla hubby aku yg tiap kali p kedai mintak MILO panas..fevret dia r tue....lawatn tue abes kul 5...ngeh....dan memang betul seperti dijanjikan aku dapat byk choclate....pastu aku yg tamak nie g la pau budak2 lain choclate diorg ....hahhaha...sajer nak dapat byk ag.....kat peti ais aku dah belambak kitkat n milo...adik aku suka giler...bf aku nak choclate gak..aku lum bagi ag...macam tak mau share hahahaha....aku punye choclate....hahhaa...( mesti dia marah aku makan nanti aku ag cubby) ..okey nanti hubby dtg umah amek choclate yg byk tue k.....

okey sekian entry kali nie pasal lawatan semalam...nak p semayang jap....kelas kul 2...

p/s: mau makn bbq chicken bersama jejakapukultiga petang ini......(DATING TIME)..ari2 jer dating hahahhaha.....
esok aku ada lawatan sekolah...huhu cam budak2 jer bunyi dia pegi lawatan sekolah....dah lah jauh kat nogori sembilan ....malasnye nak pegi.....tapi sebab lawtan sekolah nie memang wajib sebab mesti ada esaimen dia bagi..aku sgt yakin dgn dr.saedi tue....jadi wajib pegi.....jadi besok aku akan ker n9...tah pe namo daerah dio aku pun tak tau...ngeh..tetiba praktis ckap nogori...dahla lawatan sekolah dari 8pagi sampai 5 ptg ..sampai umah kul 7 agaknye....sian jer kat suami aku tue duk tunggu aku balik hihihi... pastue dia ckap pagi2 dia anta aku peg sekolah dulu balik dia amek...ngeh windu la tue.....hahahha....

sejak aku kapel dgn bf aku tue ..dia duk asik citer pasal mekanikal jer kat aku....aku yg tak tau nie puun dah jadi tau...pastue siap leh ingat lagi sebiji sebiji dia citer..pasal enjinla..airconla,,dan macam2 lagi ...2 lejang 4 lejang...hybrid tak hybrid..tenaga dia guna aper...huhhu..sume dah ada dlam kepala otak aku...pasal belajar aku pulak .....jap aku ingat...microcarier ,,,fixed bed...cell ,,,gradient..bla..bla..huhhu sib bek ingat gak cket2....aku rasa aku kena dgr org ckap baru ingat dlam otak aku nie....aku dah start nak serius dgn projek nie..ngeh2...alah takutnyer projek.....harap2 la jadi...hehehhe....

tadi aku kelas food biotech ..lecturer aku citer pasal makanan jer....sampai aku dlam kelas tue terliur liur..dia ckap pasal olive oil aku ingat bbq chicken.ckap pasal nata de coco nak nata decoco..ckap pasal minyak2 aku dah lapar giler ..pastue aku pun msg hubby aku tue...(perkara biasa men msg dlam kelas) .....

"abg ,kiter p makan bbq chicken nanti"..
dia pun jawab "okey, kiter g nanti",,,hehehhe..

tadi p makan jonnys ...sebab aku mengidam dia pun bawak p makan jonnys...wahhhh syg kat bf aku ..bakal tunang aku...lagi seminggu nak tunang nie....lagi seminngu nak jadi tunangan org ...ngeh2.....pasnie kena jadi lebih baik dari yg sebelumnyer...kena jaga pandangan mata,,jaga batas pergaulan, g umah org jaga adab jgn wat macam umah sendiri hahhaaha....mak aku siap dah berjela syarahan dia....aku panas telinga dengar ...huhuu....dia ckap aku wat dunno jer selalu...hehehhe....tapi kali nie aku dgr la gak...betul gak kot...byk benda kena jaga...huhhu....

aku sedih sebab kawan2 aku sumer nak tinggalkan uia...fizah nak p ptd ( aku nak tiru saper nanti time exam huhuhuhu)....anum dah p intel..hajar nak p korea....huhuhuh..sumer dah g..aku masih d uia....(muka sedih)..lum cerita ag pasnie aku terikat dgn uia 12 tahun huahuahaha...dgn ini aku terpaksa mengaku I LOVE GOMBAK.......bf aku pun duk gombak hahaha..aku rasa GOMBAK nie memang takdir aku....jodoh aku kat cnie...rezeki aku kat cnie.......hehhehe...syukur alhamdulillah....ngeh.......

banyak pulak luahan hati aku hari nie kan...tah la ada byk idea ag tapi nanti la dulu aku tulis2 ...kang busan lak org baca karangan aku yg panjang nie.......

p/s: buat bakal tunang ku mohd azan....esok duk umah jgn nakal2..buat kerja sekolah k...petang besok jemput kiter kat sekolah k.....jgn nangis2 bile kiter tak der....hehehe......
hurm...agak lama tak tulis blog....bz jer..cewah bz pe tah..dating jer hehhehe....esaimen melambak tak siap ag hehhe....sibuk byk betul benda kenaa pk dan buat huhhu....dgn persiapan tunang la,,agreement yg kena setel kan la.,midterm la....macam2 la...huhuhu....tapi aku akan siapkan juga pelan2...ngeh2....tadi baru tgk persiapan tunang ,,alhamdulillah dah siap sumer ...aku harap sumer berjalan macam yg dirancang...amin.....baru lepas tgk ketika cinta bertasbih 2....hehhe...sweet gak la...aku suka citer2 gnie....hehhe...

okey la malam nie pas tgk citer tue aku rasa bersyukur sgt sebab dapat hubby ku...huhhu..tahla....ngeh2,,,,maybe sebab aku rasa bersyukur kot...ngeh,,naper baru sekarang terpk...hehe....lambat cket aku nie...kat cnie aku nak citerkan macam mana aku mula2 kenal dia dan macam mana kiteorg jadi rapat...sebab blog aku tak penah citer kisah aku dan dia pada awal2...ngeh2......pada suatu hari......(hahahhahaah)

28 july 2009 ....waktu tu hari pertama aku tegur dia...even selama nie dia ckap dia dah dtg lab aku bulan 6 ag dan dah perasan aku( huhuhu sorry aku memang tak pandang laki cewah)....time tue persiapan bezday party aku n kawan2....sajer buat bezday party time dulu2 tak buat ,,dah besar baru nak buat...ngeh...time tue pulak 'dia' ada kat citu....melawat kawan baik dia kat lab aku la.....kiteorg nak wat cam bezday budak2 so adala belon dan wisel.....ngeh...time kiteorg tiup belon,,dia nie duk jer men komputer...sebab belon nie ada berpuluh2 biji.....aku pun dgn baik bertanya...

"boleh tolong tiup belon?"

dia jawab

"boleh"

dia pun tiupla belon tue...senyap jer dia time tue...aku pun tak ckap byk gak sebab lum kenal lagi kan....ngeh...pastue aku nengok byk gile belon dia tiup...dalam hati aku ,,,bagus gak mamat nie byk dah belon aku...hahahha.....ngeh2...pastue sebab dia dah tolong tiup belon kan aku pun invite dia kat bezday party aku ...chewahh...dia ckap okey jer....petang tue aku tak balik umah ..aku duk jer kat lab tue...malas balik ,,dia pun tak balik umah dia tunggu sampai malam..time tue adlah kiterorg berempat....time tue name dia pun aku tak tau ag...time aku duk relax tue...kawan baik dia yg juga kawan aku pun ckap..

"dayah kenalkan nie kawan aku ,_____"
aku pun ckap "hai"
kawan aku ckap" dia nie single lagi,ada motor besar"(merjuk pada bf aku la)
aku pun buat lawak "saya pun single lagi" ngeh dia senyum malu....hahaha...part senyum tue aku terpikat...

tahla time bezday tue cam biasa jer hehehe....pas bezday tue dlam kul 10 lebih kot...b4 that aku ckap kat dia kiter balik sama2(gatal la pulak)..(aku nek keta dia nek motor) tapi dia escort aku r...chewah nak ada escort2 lak....ngeh...pas kemas2 lab tue...aku nengok dia tak balik2 ....rupanyer dia tunggu aku hehhee...time kasih hubby..hahha...
pastue kiterorg jlan balik same2..ckapla cket2...esoknye dia add aku fb..ngeh2...cumil kan...

pastue tah la aku tak tau camner aku leh jadi rapat..ada cerita disebalik cerita...tapi aku jadi rapat dan rapat pastue.....citer pertama kiteorg tgk adalah tsunami..dan itu la date pertama kiteorg....sebab tuela blog dia jejaka pukul3 sebab cite tue la....dan dia sgt suka watak laki tue..aku pun suka tap sgt sedih...

pastue dia rajin bagi aku citer korea la jepun la.. hehhe penat aku nak tgk citer dia nie.....asik2 tanya dah tgk belum..aku ckap la belum2....tapi ada satu citer yg aku sgt suka nodame cantabile...aku tak tau naper aku suka sgt....aku terbuai buai dengan alat muzik dia...hehhe...jadi aku pun dgn excited bercerita bertapa best nye citer tue kat dia....dia pun ckap suka gile...ngeh yaker hubby....cam tak caya jer...nak ngorat r tue...hahhaha..pastue kiteorg dah tukar panggilan..dari sy awak(ceh2 memula kenal) kepada senpai ,nodame...huhuhu..

okey time tue lum kapel ag...still kawan2 tapi giler2 jer keja....aku memang giler cket ..dia nie lak layan jer giler aku ...hahhaha...alah penat dah tulis...ngeh....sambung nantila......hahaha.....

p/s: bf aku citer pasal rempit2 jer .....huh..mentang2 baru nengok adnan sempit....yg kelakanyer pas tgk citer tue terus nak karaoke...hubby2....ish2.....bf aku potong rambut ..giler cam budak2 jer rupa...sib bek dia ckap aku muka budak2 gak..hahah....

wahhhhhh!!!!!!!!!!CANTIKNYER..... cantik kan blog aku....hehehe..nie sume adlah gara2 hubby ku yg tercinta.......love you hubby,,,,hahhaha,,,,dia la yg telah mencantikkan blog ku setelah dipujuk dirayu hahahha.....thank you hubby....permintaan aku mesti ada pink ngan love sebab blog aku entry jiwang cket jadi kena ada love tue aku ckap....hehhehe.....yay blog aku dah cantik...dia suh aku tulis byk2 cket...hehhee....BAIK.!!!!!...demi hubby ...hunny akan tulis byk2 ....

aiyoo tak der idea lak...hubby baru tulis dia dah gemuk...ngeh gemuk la sgt..kurus jer aku nengok ari2....huhuhu....tapi taf la...tue yg aku suka....dia suka wat senaman tau....sebab tue badan cantik .....hehhe...puji hubby lak....dah tue paksa aku wat senaman gak...huhuuh...ajakla aku g titiwangsa tue belari keliling ngan wat aerobik...yg dah mcm2 gaya aku men hentam jer...sebab dtg lambat.....hahaha....tak dapat ikut sume step aerobik....aku windu gak g sana dgn hubby tiap ahad pagi ...tap hubby dah sekolah huhuu...tak dapat g aeroobik....aku buat kat umah jer..kang hubby jelez lak aku g sorang2...dia takut aku kena ngorat lak...hahhahahahhaa......tak derla memain jer....hubby bagi jer g memana asal tau jaga diri...ngeh baik hubby...

wah tak lama lagi nak 14 february....dah nak dekat...nak dekat niela byk keja...dgn midterm lagi...wuwuuwuw...nak giler aku...hehhehe......takper demi tunang aku akan study dgn tekun...hahahah.....sume dah siap dah nie bapak aku ckap nak sponsor sumer hahhaha...termasuk kawin nie dia ckap dia sponsored gak...ngeh2....tima kasih abah.......hahaha....nampak jer garang tapi bek gak la...ngeh....

hurm nak ckap per ag....tadi aku ngan hubby g tgk dewan nak kawen nie...huhuhu....cantik dewan tue berkenan aku....ada ag satu dewan cantik tapi dah fully book r...dekat jer dgn umah hubyy...huhuu...tapi sebab aku gatal sgt nak kawen cepat aku nak kena cari dewan len...ngeh gatalnyer aku....alahhhh tak sabar r nak kawin....huahhauahahha...selamba giler .....aiyoo dah citer over limit nie......lenkali la citer lagi....

p/s: time kasih hubby sebab cantikkan blog hunny....love you sooo much......jgn jelez ek aku ckap kat hubby aku sendiri nie....
mid semester break......yay!!!! aku dah cuti seminggu...hah akhirnye dapat la melepaskan penat lelah setelah lama berhempas pulas belajar...chewah.....cam aku belajar jer selama nie.....hahhaaha.....tadi baru aku belajar betul2...sebab aku exam tadi...wuwuuwuw .......yippi dah bes exam...ada la dalam sumer soalan satu soalan tak reti ceh......tah pape jer,,, tapi memang aku tak baca bab 2 pun....hehhehheheh...selamba jer la....benci la esemen aku markah cket padahal buat same2 bencinyer...hahhaha.......

aku sekarang ni tak sihat cket......tahla sejak akhir2 nie aku kurang makan...huhhhu...aku mual jer ....muntah2.....sakit perut....huhhuhuhu....tak tau naper....aku rasa cam tak bermaya..muahaahhah....jgn pk bukan2......ngeh sian lak hubby aku nanti ngeh2...hubby naper nie dgn hunny???hahahhahha...sajer wat edisi bukan2......hurm maybe aku kurang makan kot...sgt kurang makan....tak tau la naper...huhhuhuhu......cam tak sedap jer sume makanan aku....semoga aku makin sihat sebab cuti sekolah nie leh rehat lama2....

hurm nak citer aper ya....semalam aku suruh la hubby aku praktis ckap2 romantis sebelum tido....huh....dia terus call aku....tapi tak terckap lak yg romantis...malu dia ckap ....euwwwww...dia ckap kena pk dulu...huh....pastue sudahnye ucapan gudnite n sweet dream jer ......huh kecewa gak r.....pastue lama tue msg aku berbunyi ....ngeh gile romantis ayat hubby .....malas r nak bagitau ayat per ,,, biar diri sendiri jer yg tau.....pastue kul 2 aku dapat msg ag...time tue aku dah lena diulit mimpi....hubby gak bg msg ,,,,ayat romantis gak ..ngadu tak leh tido .......sorry ya hubby..hunny dah lena bersama oyen (bntal bucuk aku)....

tadi aku majuk dgn hubby....wuwuuwwu..tak suka....pastue aku pun majuk.....aku bukan tak suka hubby...aku terhiris hati cket kot...ngeh....aku pun balik umah...siyes ckap cam nak pecah jantung aku ....aku nak nangis ..tapi aku tak nangis...huhuhuu...tapi aku sedar2 aku nangis gak....pastue aku muntah .....huhhhhuuhu.....aku memg tak sihat kot,,,,,pastue aku tido.....biar lega hati aku perasaan aku....ceh.....ayat skema.....aku sedih jer kot sebab aku perasan kelainan ....huhhuhu

aku rasa dah sampai masa nak tido...yippii...cuti sekolahh......wahhh!!!!!!!!!!!!! tido dgn lena.....hehhe
ari nie ahad ....aku sepatutnyer g joging dgn hubby .....kebiasaan dulu2 selama 2 bulan......tapi sejak hubby sekolah,,,dah lama tak joging.....huhuhuhu...jadi aku pun tak tau nak buat aper...tido la....huhuhu...memandangkan mak pun tak der(balik kampung), umah nie cam aku yg yg punya......duk sorang2 jer huh bosan........hubby bila nak balik sekolah nie......huhuhu......naper hubby nyer sekolah sabtu ahad......uwaaaaa...

semalam hubby ckap aku cantik muahahhaha....sajer pakai cantik2(ngeh perasan jap) hehehhe....semalam g jalan2...tujuan asal cuma nak beli barang2 umah aku yg dah habis contohnye air soya aku, makanan aku...honey star aku.......hubby la suka ikut beli barang2 gini....jus ker,bedak ker.....hehhehe...beli kat giant...ada ker org giant ckap ari sabtu tak der plastik...kedekut punya giant....dia ckap kalau nak plastik kena beli 20 sen ...huh KEDEKUT.....sib bek aku beli tak byk .....even aku amek 4 kotak air besar...sib bek kitorg amek troli awal2...padahal barang tak byk.....kalau tak hubby la kena bawak sumer ngeh2...tak per hubby gagah,...leh bawak brg2....time g suping sogo tue...hubby la bawak sumer hahhaha....sian hubby..dgn comforter nyer la....dgn baju ,,dgn kasut aku ..beg aku......

hubby memula beli baju kemeja dia.....hubby beli 3 helai....wahhhhhhh hensemmmm hubby pakai baju baru....setiap kali hubby g fitting room hubby tunjuk n tanyer ok tak...huahahhaha.......aku pun tgk la dgn mata besar (tak reti nak tunjuk mata aku besar cmner) tapi sgt ensemmmmm,,,,satu baju keja hubby ckap,satu baju tunang n satu baju dating...lengkap la....hahahhaah.....pastue baru g pilih barang aku...time beli baju aku okey ag kot,,,,,tapi time nak pilih beg aku,,hubby dah masuk mood penat..maybe tgk aku nak pilih beg susah sgt...huhuuhuhu.....aku bila tgk hubby dah masuk alternate mood gitu kenala pilih secepat mungkin...huahahahha.....dia penat kot......tu la suh tido awal malam sebelum tak mau...ngeh2....last2 aku dapat pilih satu beg yg aku rasa cantik gak r.....hehehhehe....

semalam lak aku g e@curve ...huhuh tak der tujuan pun...ada hal menyebabkan kiteorg sampai kat citu....huhuuhuhu.......nak g karok tak jadi penuh apetah ag tegk wayang..sgt penuh...huhuhuu....aku nak tgk old dogs.....hubby jomla p tgk wayang...wuwuuwuw........tak yah la g ajar tuisyen malam nie...nak g tgk wayang dgn hubby......citer old dogs....kalau penuh kat ecurve kiter p dkat the garden ....huahahah....tapi ecurve cantik malam2 dan sgt meriah...huhuuhu...

p/s: hubby jom g tgk old dogs......tak yah la g ngajor...ngeh2.....selamba je hunny suh wat jahat....
yayyyyyyyyyyyy!!!!! setelah 4 hari yg meletihkan otak dan minda ku....akhirnyer aku bakal merehatkan diri ....rehatkan diri dgn suping......dengan ini aku nak buat pengakuan duit gaji pertama aku dah masukkkkkkk......yayyyy....hehehe......aku akan bersuping esok dgn hubby.....tu pun sebab ada sale sogo...hehe....aku dah pesan kat hubby awal2.... kuar keja awal2 cket...hahhah..suka ati jer suh dia kuar awal...tak per tak per, dia ckap dia nak kuar awal gak...ngeh....aku dah ckap kat dia aku nak beli baju, beg, kasut, err barang2 hantaran cket.(lagi sebulan nak tunang uwaaaa bestnyer)...hehhe..... hubby ckap dia yg nak pilihkan,,,,,,hehehhehe....

huhuu ngantuk la ...hubby cakap dia main game...game budak2....aku dah ngantuk dia leh men game pulak.....patutnyer dia dodoikan aku......(gatal pulak aku malam nie)....hubby ckap aku gatal jer selalu.....ehhh tak,,,, dia ckap aku sgt nakal.......sgt nakal sampai dia pening kepala tgk aku.....tapi dia suka jer aku nakal2....sebab dia pun nakal gak....aku rasa blog aku nie cam citer pasal hubby jer...padahal blog hubby citer macam2......dia ckap blog dia versatile....euwww versatile per nyer.....campur2......dia buat blog untuk student dia pulak,,,,sebab dia ckap student dia baca blog dia...euwww ,,,buat aku jelez....tak per tak per...

uwaaaa aku dah ngantuk...pas minum susu nak kena tido..gtau hubby nak minum susu ...hubby ckap minum susu byk2..hehhe....hubby minum milo tiap2 malam.....fevret dia.....okeyla hubby,,,, dah malam dan sgt mengantuk...hubby men game ag tue,,,tak mau tunnguu hubby biarla dia men game.....aku nak tido supaya esok segar untuk bersuping............BAIKKKKK!!!!!

p/s: hubbyy....cepat tidoooo....kang esok hubby ngantuk time suping....
hurm....berdasarkan title diatas dapatla disimpulkan mood aku sekarang...tensen..sebb nak kena mengadap bos esok...aku pun tak tau nak ckap aper...ckap jer la "sy agak tak strict huhhu" ahhh biarlah nak marah pun marah la....aku keja sampai sem nie jer....huhuuhuuh.....

citer best pulakkk...uwaaaaaaaaaaaa aku dah ada cincin tunang n risik ...hubby belikan....dapat elaun terus beli cincin..kelakar la kiterorg....cantik tau..pilih same2....aku dah buat hantaran sendiri...hubby ckap cepat giler..aku ckap excited giler...hahahahha.....anyway cantik aku buat..tak sangka gak aku berbakat dlam buat hantaran...tetiba nak bukak bisnes wat hantaran...hahhaha.....sempoi jer aku...jauh giler dr degree n master aku.....hahhahah...(gaya ckap cam dah ada master jer)........

aku rasa aku ada masalah clock disorder(ada term aku tak ingat biological clock kot)... aku pun tak tau....setiap kali ari jumaat,sabtu ahad...aku bgn cepat giler dan tak mau tido langsung,,,,tapi time aku keja,,,punyala susah nak bgn...huhuhhhu......camner nie maybe perkara biasa kot...alah ari rabu ngan isnin jer bgn pagi...ari len aku tido hahhahah......dgn bantal bucuk oyen kesayangan aku....lena jer dia tido bersama ku....hubby jelez giler kat oyen aku....sebab nengok aku peluk oyen jer......hhahahahha........sib bek dia tak ckap nak buang oyen aku....

hurmmm,,,pe lagi nak citer ya...pasal sem nie..aku punyala tak tau yg sume subjek aku subjek membaca....aku rasa cam bengong jer rasa....membaca jer ....huhhuhuhu....(gaya ckap cam dah baca jer....padahal tak sentuh pun)........hahhaha......uwaaa aku malas membaca....lum masuk ag jurnal dr zahangir suh cari hahahhha.....adussss,,,,,hidayah rajin hidayah...huhuhuuhu......rajin tulis blog jer kija aku.....sememangnyer aku rasa aku berbakat menulis...hahahhaha....citer2 aku yg ke4 kot adalah menjadi penulis novel....sebab yg pertama adlah pramugari.....(kawan aku ckap tak cukup tinggi) OUTTTTT!!!!eleh aku lepas kot aku rasa........citer2 kedua adalah cikgu tadika......tetiba belajar tinggi pulak...aduh....yg ketiga jadi doktor......hahhahhah tak pernah telintas jadi lecturer pun...huhuhuuhu......tah la.....ikut la aper yg tersurat dan tersirat......

aku nak masuk gambar la tapi sebab guna dial up yg slow giler jadi lembap giler nak upload gambar....gambar saper...gamba hubby n cik mat....hensem giler hubbby cam bapak penyanyang...sejuk mata aku tgk.....hahahaha....mesti hubby tergelak baca....biler kiter nak ada anak sendiri nie hubby.???? nak bb....hahahhaa.....sian hubby mesti dia tersedak aku sebut2 nama dia dlam blog nie...dahla batuk tak bek ag,tersedak ag,,,,,,hish jahat sungguh aku nie..

dahla....tak der idea dah....doakan jerla aku tak kena marah dgn bos esok....pastu doakan la aku sentiasa cantik dan muda sentiasa....(sebab aku dan hubby selalu gaduh saper ag muda) ...

p/s:
hidayah lagi muda ....kalau 40 org baca blog aku mesti baca ayat nie...jadi dah 40 org doakan aku...muahhahahaha habisla hubby,hunny lagi muda......tapi apakan daya hubby sorang jer yg baca......wuwuuwuwuwu
umm sebenarnyer sajer je nak tulih2 before tido nie..sebab hubby ku dah tido sekarang nie..sejak akhir2 nie tido awal jer dia..penat sgt kot....huhuhu....jadi aku sekarang kebosanan....tgk tv cite tah aper2 benci nyer...cket2 citer pasal couple pastu ada org ketiga...itu jer la citer sekarang....buat aku takut jer .......huhuhuhuh.....dari tak pk bukan2 nanti jadi pk bukan2...ngeh....



ari nie ari yg meletihkan...hehhe....ada presentation,,,,huhuhu,,,aku benci presentation software...menyampah aku......dr parveen bukan syg aku pun ....dia sayang epul jerrrr muahahahha....*(epul baca mesti majuk dgn aku)......jadi pizen pun dah lepas nie....jd malam nie malam untuk aku relax la...penat giler minggu nie...huhhu....malam nie aku nak tido puas2.......



tadi aku rasa hubby aku marah aku ngeh....sebab salah paham kot....huh takut tapi aku senyap jer la...hehhe.....duk diam2 sudah2...dia pun duk diam2...pastu lama2 bila dia okey aku pun okey la....ngeh.......garang giler hubbyyyy...takutttt...huhuuh....hehehe.....



ngantuk lak rasa......ngeh..tadi hubby dia luang masa dgn kawan dia yg single,.....euwww leh lak g tgk gul2 len.....geram jer rasa.....huhuuhu......ngeh,ramai gak dah tau aku nak tunang 14feb nie...huhuuhu...baju pun dah anta.....pasni wat hantaran jer tinggal n cari mak andam..huhuuh.....aku tak tau nak suh saper.......ida ckap g jer kat tempat kedai pengantin...okey.....



ida nampak dah bahagia sgt dgn latip....ngeh dia ckap dia rasa secure pas tunang....maybe sebab dah ada ikatan kot....even dia ckap ada gul len gak nak ngorat tunang dia...heheheh....tak lama ag kawin r tue ....last2 aku gak yg kawin lambat sekali......tak per, asalkan kawin tahun nie.....muahahhaa....selamba jer aku meluahkan perasaan kat cnie kan.......rasa cam tak der org baca jer selain hubby aku.....ngeh....padan muka dia kena baca luahan perasaan aku kat dia...ngeh2.........



aku dah ngantuk sgt nie,,,,,nak semayang sama minum air jap......dahaga lak rasa....huhuuhu....pastu tido dgn lena bersama oyen tersyg.......bgn lambat cket esok....hehehhe....huargggggghh dah menguap dah nie....sekian luahan perasaan untuk ari ini.....



good nite hubby(",)
umm agak penat pada hari ini...dengan cuaca panas dan aku yang demam huhhhuhuu...demam selesema jer tapi sib bek aku mengamal kan pencegahan dari perawatan....minum jus twister byk2......nie sumer keja bakal fiance aku r tue.....mengajar aku bukan2....udahnye aku jadi addicted dengan twister......and dia pun dah jadi addicted dengan twister sampai nak cari satu pj tapi tak jumpa huahahahah...sian kat abggggg....muahhaahaha....dia g sekolah ari tue,,,pastue time rehat dia nak minum twister.....tapi tak jumpa hehhehe.....dah tue ngadu kat aku...udahnyer besok nyer balik sekolah ,,,aku n dia g cari jus twister.....hehhehe.....

okey ,,,,,byak sgt kena urus kan huhuuu....assignment la,ngajarla,,sampai aku tak der masa tulis diary nie..huhuhuu...ni pun curi masa sebab dah janji dgn hubby kul 5 so ada byk masa ag.....sekarang tgh buat preparation tunang...anyway tak lama lagi tapi tarikh dah tukar 14 hb february ..iaitu bersamaan dgn valentines day....tak celebrate pun tapi maybe akan celebrate tunang kiteorg heehhee........sedara pun dah jemput ,belah hubby pun tgh wat preparation .....cincin jer belum beli ag,,huhuuhu tunggu kpt masuk r...cepat r masuk....aku pun belm beli ag barang untuk hiasan hantarn......huhuuu........cadang macam nak beli dgn mak sabtu nie..tapi mak nak balik kmpung pulak nak jemput org kampng....ngeh....anggaran mak 200 orng ...huuuhu bayk nyer bak kata hubby...aku tak tau,ayah aku yg jemput hehhehe...

alhamdulillah,setakat nie hubungan kiteorg lancar la....amalkan toleransila.......harap akan kekal gini....paham memahami antara satu sama lain.....kalau ada maslah bawa berbincang...setakat nie pun okey jer aku tgk ......okey la kot....okey sekarang kena study math sebab malam nie ada kelas nak ajar huhuhu....penat lagi.....balaik jap g sampai kul 11 dah terus tido..huhuuh......semangatttttttttttttttttttt.........

aku ckap kat hubby,aku tak mau keja sebab penat,,dia ckap okey jer...hehehe....asalkan balik umah kena layan dia..muahahahha......sebab dia dah penat keja.......ngeh...aku jawab...BAIKKKKK!!!!laju jer hehehhee.....dgn ini maybe aku akan berenti mengaja matrik pas abes sem nie....biarlah hubby lak keja untuk hunny dia...yay....hehehhee......

Me n' Hubby.

Daisypath Anniversary tickers

Luqman Asri bezday

Lilypie First Birthday tickers